Diensten

Velgen & Banden

Het blijft een van de meest populaire accessoires van een auto: de lichtmetalen velg. Hiermee geef je je auto meteen een moderne of sportieve look. De lichtmetalen velg heeft bovendien veel voordelen. We kunnen je er alles over vertellen. Lees verder, of kom voor advies en montage meteen naar CARlectra

Klik hier voor onze wielen configurator en vraag snel en direct een offerte op maat aan.

Velgen & Banden

De populariteit van lichtmetalen velgen is niet alleen te danken aan het uiterlijk. Autofabrikanten weten dat deze velgen meer voordelen hebben. Ze zijn lichter en door de samenstelling en styling voeren ze de warmte van je banden en remsysteem beter af.
In alle segmenten worden steeds meer personenauto’s uitgevoerd met lichtmetalen velgen. En niet alleen auto’s; ook caravans zie je steeds vaker met lichtmetalen velgen. De beperkingen van de jaren zestig zijn verleden tijd en er komen steeds meer mogelijkheden en toepassingen..

De keuze voor stalen of lichtmetalen velgen hangt van veel dingen af. Zoals het gewicht van je auto, of je veel door winterse omstandigheden rijdt en wat je eigen wensen en eisen zijn.

Stalen velgen zijn ideaal voor zware voertuigen en voor je winterbanden. Staal is namelijk sterker dan lichtmetaal en dus minder gevoelig voor krasjes en strooizout. Stalen velgen zijn verder makkelijker te onderhouden en gaan een stuk langer mee. Bovendien zijn stalen velgen veel zwaarder waardoor je bij sneeuw en ijs een betere wegligging hebt.

Lichtmetalen velgen zijn duurder dan stalen velgen maar hebben weer andere voordelen. Ze zijn mooier waardoor je auto meteen een fraaie look krijgt. Ze kunnen beter tegen roest, waardoor je je banden spaart. Ze zijn lichter, waardoor je brandstof bespaart. En lichtmetalen velgen voeren de warmte van je banden en remsysteem beter af.

Kies voor Carlectra en maak van uw auto de ultieme comfortabele en functionele metgezel op de weg. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden om uw rijervaring te transformeren!

Onze diensten

MEER WETEN?

Uw wens is onze uitdaging!