CARlectra Inbouwspecialisten Keyless Block Pro+ is SCM KE01 goedgekeurd.

Eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging aangescherpt voor auto’s met keyless entry De contactloze autosleutel: zowel een vloek als een zegen. De eigenaar van een auto met keyless entry hoeft de sleutel enkel bij zich te dragen om de auto te openen. Handig, toch? Helaas is het signaal dat door de autosleut...

Lees meer →

Eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging aangescherpt voor auto’s met keyless entry

De contactloze autosleutel: zowel een vloek als een zegen. De eigenaar van een auto met keyless entry hoeft de sleutel enkel bij zich te dragen om de auto te openen. Handig, toch? Helaas is het signaal dat door de autosleutel wordt uitgezonden in veel gevallen makkelijk te verlengen, waardoor het stelen van een voertuig een fluitje van een cent blijkt. Deze vorm van diefstal, ook wel relay attack genoemd, blijkt inmiddels populairder dan het intikken van het autoruitje. Daarom scherpt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV)  de eisen van het Keurmerk Voertuigbeveiliging aan.

De Commissie van Belanghebbenden van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) heeft besloten de overgangstermijn van de eisen voor reeds goedgekeurde systemen op bestaande modellen (CCV Keuringsvoorschrift KE01 “Keyless Entry/Start”) met een half jaar te verlengen. Dit betekent dat het per 1 januari 2021 niet meer mogelijk is een certificaat te ontvangen voor een voertuig met keyless entry/start zonder goedgekeurde aanvullende maatregel. De certificaten die zijn afgegeven voor 1 januari 2021 blijven na de overgansgstermijn geldig.

Vanaf 1 januari 2021 wordt op de lijst van goedgekeurde systemen aangegeven welke voertuigen een aanvullende maatregel behoeven. Dit wordt ook op het certificaat aangegeven met de tekst “aanvullende maatregel noodzakelijk”. Aanvullende maatregelen kunnen door de importeur/fabrikant of door een after market leverancier worden aangeboden om apart te worden gecertificeerd.

CARlectra Inbouwspecialisten B.V. heeft hiervoor de oplossing en bovendien SCM KIWA gecertificeerd. De Keyless Block Pro+ heeft KE01 goedkeuring. Het systeem kan in nagenoeg alle voertuigen gemonteerd worden met Keyless entry en/of Keyless Start. Na montage wordt er een SCM certificaat KE01 afgegeven die u kunt overhandigen aan uw verzekeraar.

wilt u meer informatie over dit systeem www.author-alarm.nl